Tuesday, March 20, 2012

BELAJARLAH UNTUK SETIA

Assalam readers dan stalkers..

Ramai insan yang masih lagi tidak faham akan apakah erti kesetiaan dalam sebuah perhubungan. Ramai yang bertanya mengapa kita perlu setia, sedangkan belum tentu kekasih kita itu menjadi pasangan hidup kita?
Disebabkan persoalan inilah kecurangan sering berlaku dimasa kini, sehingga ramai antara insan di muka bumi ini dilanda kekecewaan dan ada yang menyedihkan sehingga sanggup membunuh diri apabila ditinggalkan kekasih.
Kesetiaan dalam perhubungan adalah sangat penting, ini adalah kerana kita telah mengambil amanat dan tanggungjwab daripada pasangan kita itu untuk menjadikan dirinya hanya satu dihati kita sewaktu kita mengambilnya sebagai kekasih.
Alangkah sedihnya apabila tanggugjawab atau amanat yang seharusnya kita jaga itu, tidak kita tunaikannya? Tidakkah ia sama dengan penipuan? Jangan taburkan janji jika kita tidak mampu untuk tepati dan jangan mengata cinta kalau kita tidak mampu untuk memberikannya sepenuh hati..Ingatlah bahawa, hidup kita seperti roda, tidak semestinya kita sentiasa berada di atas. Jika kita permainkan hati insan lain, suatu masa kita juga akan dipermainkan…dan pada waktu itu, penyesalan tiada gunanya… Setiap apa yg kita lakukan pasti ada balasanya, hanya masa yang dapat menentukan…
notajarijemari :: hidup kita umpama roda dan hukum sunnatullah senantiasa ada.

2 comments:

  1. yeahhh btl tu.. rmai mnusia dlm dunia ni x serius dlm prcntaan.. hurmm.. kite brdoalh pd yg Allah supaya bkk kn hati mreka ni

    ReplyDelete
  2. yup3..xserius sebab tak pandai menilai perasaan orang lain.hanya pentingkan diri sendiri.insyaallah,sama2 mendoakan supaya Allah bukakan hati orang2 macam ni..

    ReplyDelete